Kanal Tedavisi Fiyatları

10 Kasım 2015by admin0

Aşağıdaki formu kullanarak 2023 Kanal tedavisi fiyatları  hakkında fikir edinebilirsiniz. Burada yer alan fiyatlar Kanal Tedavisi yapan yerden yere göre farklılık gösterebilir

Kanal Tedavisi Fiyatları
Kanal Tedavisi Fiyatları

 Kanal Tedavisi Fiyatları 2023

Kanal Tedavisi fiyatları dişin durumuna bağlı olarak ve diş hekiminin inisiyatifine göre kanal tedavisi fiyatları düşebilmektedir.Endodonti tedavilerin de fiyat belirlenmesi dişin durumuna göre değişmektedir. Dişin kaç köklü olduğuna, kök ucunda periapikal lezyon,  enfeksiyon veya kist olup olmamasına, kanal tedavi uygulama sırasında yapılan dolgu ile kaplamaların özelliklerine göre fiyatlarda değişiklik olmaktadır. Ağız sağlığı yani diş sağlığı değişkenlik gösterdiğinden dolayı sabit bir kanal tedavisi fiyatları belirlemek imkansız olur.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisinin diş hekimliğinde kullanılan ismiyle endodonti denir. İnsan dişinin diş özü (pulpa) müdahalesinin zor olduğu geri dönülmez bir halde iltihaplanması sonucunda yapılan tedaviye kanal tedavisi denir.  Kanal tedavisi (endodonti) dişinizin fizyolojisi, patolojisi, morfolojizi, diş özü, diş kökü ve kök ucunu saran dokularla ilgili bir diş hekimliği dalı olarak geçmektedir. Kanal tedavisi (endodonti)  dişte kök kanalı tedavilerinin gerçekleştirildiği ana bilim dalı olarak geçmektedir.  Diş tedavilerinde en korkulan tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Kanal tedavisinin yapılabilmesi için dişin canlığını yitirmesine beklenmez. Canlı dişlerde kanal tedavisi tek seansta yapılmakta olup cansız dişlerde diş hekiminin müdahalesine göre iki veya daha fazla seansta yapılabilmektedir.

Kanal Tedavisi (Endodonti) Aşamaları

  • Sorunlu olan alanın tedavi edilmesi amacıyla radyografi alınır.
  • Dişin daha hala canlı olup olmadığına bakılır eğer canlı ise lokal anestezi yapılır. Böylelikle dişin bulunduğu yer ve çevre dokulardaki duyarlılık yok edilir.
  • Öncelikle dişin mine ile dentin tabakalarındaki çürüklerin temizlenerek diş özüne doğru boşluğun oluşturulması sağlanır.
  • Dişe rubber-dam ( diş hekiminiz için sürekli enfeksiyona açık ortamda çalışmanın riskini azaltmak için kullanmaktadır.) takılarak izole edilmesi sağlanır.
  • Bu aşamada elektronik aletleri kullanarak çalışma uzunluğunun saptanması ve radyografi ile teyit edilmesi sağlanır.
  • Döner alet sistemlerinin kullanılması ile kök kanalı içindeki iltihaplı dentin tabakaları, mikroorganizmaların yok edilmesi ve uzaklaştırılması sağlanır.
  • Kanal tedavisine başlanırken diş canlı değil ise kök kanalı içerisine konulacak bir kanal antiseptiği sayesinde belirli bir süre beklenilmesi sağlanır. Sonraki seansta ise kök kanallarının doldurulması sağlanır.
  • Seanslar arasında beklenen sürede geçici diş dolgu maddeleri ile dişin üzeri kapatılır.

 

Kanal Tedavisi (Endodonti) Sonrasında

Diş tedavisi bittikten sonra 7 ile 10 gün arasında ağrı kesici kullanılabilinir. Tedaviden dolayı sızlama ve ağrı olabilir. Anestezi uygulamasından dolayı hasta uyuşukluk geçmeden hiçbir şey yememelidir.

Hastanın ağız ve diş bakım alışkanlıkları yetersiz ise önlemleri alması gerekiyor ve hijyene dikkat etmelidir. Kanal tedavisinin başarı sağlayabilmesi için ağız bakımına özen göstermelidir.

Kanal tedavisi yapılan dişte yeni diş çürüğü oluşmasını engellemek veya iltihap kontrolü için iyi diş ve ağız bakımı sağlanmalıdır. Dişlerin diş fırçası, diş macunu ve diş ipi ile her zaman düzenli bakımı gereklidir.

Başarılı bir kanal tedavisi ile diş, bakımları düzgün bir şekilde yapılmış ise uzun süre ağızda kalabilir ve çekim yapılmasına gerek kalmaz.

Kanal Tedavisinin Başarısız Olma Nedenleri

Kanal tedavisi fiyatları ve kanal tedavisi hakkında bilgilerimizi paylaştık peki kanal tedavisinin başarısız olma olasılığı var mı? Tedavi sonrasında çevre dokulara zarar verebilecek bakteriler ile maddeler dişin içerisinde kalmışsa eğer iltihap devam etmekte ise tedavi başarısız olmuştur. Başarısız olan kanal tedavisinin (endodonti)  belirtileri ağrı, dişin çevresindeki dişetlerinde şişlik ve hassasiyet olması sayılabilir. Bu durumda tedavisinin tekrar edilmesi gerekebilir.

Dişin Genel Yapısı (Dişin Anatomisi)

Kanal tedavisine geçmeden önce dişin yapısına yani anatomisine göz atmakta fayda var. Diş altı bölümden oluşmakta olup sizler için kısaca özetlemek istedim.

  1. Kuron: Dişin üst kısmı yani ağızda görülen ve dişin gözle görülebilen tek yeridir.  Şekilleri dişin işlemlerine göre belirlenmektedir. Mesela ön dişlerimiz besinlerimizi koparmaya yaradığından keskin bir şekli bulunmakta, azı dişlerimiz ise besinlerimizi öğütmek için kullanılır ve düz yüzeylere sahiptir.
  2. Diş Eti Çizgisi: Dişlerimiz ile diş etinin birleştiği yere diş eti çizgisi denir. Diş eti çizgisinin bakımı önemlidir. Doğru fırçalama ve diş temizliği yapılmadığı taktir de plak, tartar oluşumuna sebep vermekte ve diş eti iltihabına ve diş eti hastalıklarının oluşmasına neden olmaktadır.
  3. Kök: Dişin yaklaşık üçte ikilik bölümünü oluşturmakta olup; dişin kemiğe gömülü olan bölümüne kök denir. Kökün en büyük görevi dişi yerinde tutmaktır.
  4. Mine: En dış tabakaya mine denir. Vücudumuzdaki en sert ve en çok mineralli doku olma özelliğine sahiptir.  Ağız temizliğine dikkat edilmediği taktirde dişin durumu çürümeyle sonuçlanır.
  5. Dentin: Minenin altında bulunan diş tabakasına dentin denir. Dentin de pulpaya giden binlerce kanal bulunmakta olup, diş çürüğü tedavi edilmezse mineden sonra ulaştığı yer dentindir.
  6. Pulpa: Diğer adıyla diş özü denilmektedir. Dişin merkezinde yer alan sinir dokularının ve kan damarlarının bulunduğu yumuşak dokudan oluşmaktadır. Dişimizde bulunan ve mineden başlayan çürük 3. aşama olarak pulpaya ulaştığında ağrı hissetmeye başlarsınız. Aynı zamanda dişin sürmesi, gelişmesinde rol oynamaktadır.

Dişin yapısına baktıktan sonra kanal tedavisinin çalışma alanının diş pulpası, diş kökü bununla birlikte kökü saran dokular ve bu dokuları etkileyen hastalıkların ve yaralanmalarının etkenlerini, teşhislerini ve tedavilerini içermektedir.

Kanal tedavisi fiyatları 2015
Kanal tedavisi fiyatları 2023

Pulpa (Diş Özü) Nasıl İltihaplanır?

Ağız boşluğumuzda bakteriler bulunmaktadır. Bizim beslenmemize bağlı olarak zarar verir hale gelmektedirler.  Bakterilerden oluşan bakteri plağı, unlu ve şekerli yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından dolayı asit oluşmasını sağlar. Bu asitlerin ağzımızdan uzaklaştırmak için diş ve ağız temizliğimize önem vermemiz gerekir. Asitleri ağzımızdan uzaklaştırmazsak eğer bu maddeler mineye zarar vermeye başlar ve mine tabakasında çürük oluşmasına neden olmaktadır. Diş minesinde çürük oluşumu fark edilmezse mine tabakasının altında bulunan dentin tabakasına geçer. Dentin tabakasında hafif ağrı ve sızlamalar başlar tedavi edilmezse mikroorganizmalar en son olarak pulpaya doğru hareketlenir. Pulpa kendini korumak amacıyla çeşitli koruma mekanizmaları geliştirir. İlk önce ağız yoluyla bizi uyarmaya başlar. Şişlik ve sızlamalar gibi tedavi edilmezse bir müddet sonra mikroorganizmalar pulpa içindeki damar ve sinirler iltihabın oluşmasını sağlar. Travmalar nedeniyle de pulpa (diş özü) da iltihaplar oluşabilir. Dişlerimize gelen darbeler, kök ucundan dişin köküne giren damarlar ile sinirlerin kopması ve böylelikler dişin canlılığını yitirmesine sebep olur. Bu sebeplerden dolayı herhangi bir yol ile mikroorganizmaların eklenmesi pulpa (diş özü) iltihabına neden olur.

Dişin İltihaplandığı Nasıl Anlaşılır?

Genellikle dişte sıcak ile soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassasiyet ve ağrı olduğunda, yemek yeme sıralarında oluşan ağrılardan dolayı iltihaptan ve iltihap başlangıcından söz etmeye başlayabiliriz. Dişerimizde meydana gelen renk değişimleri aşırı olduğunda iltihap belirtisi olma ihtimali de yüksektir.  Dişlerde oluşan çürükler pulpaya (diş özü) kadar ulaşması durumunda tedavi edilmemesi durumunda, iltihap kök ucundan çene kemiğine doğru çıkar. Enfeksiyon çene kemiğine ulaşmışsa küçük veya büyük şişlikler oluşmasına neden olur. Bu durumlarda diş hekiminizin yaptığı işlemlerin yanında antibiyotik tedavisi de uygulanılırdı. Devam eden diş hekimleri daha hala bulunmaktadır. Yüzde şişlik oluştuğunda genellikle diş çekilmesi yapılmaz ve dişin inmesi beklenirdi şuanda bu kanının dışına çıkılmış durumda; büyük enfeksiyonlara neden olan dişler kanal tedavisi (Endodonti) yaparak ağızda kalması sağlanır. Kanal tedavisi ile dişinizin aynı sağlıklı haliyle yıllarca kalması ve kullanması sağlanmaktadır.

Kanal tedavisi sayesinde dişlerimizi artık son noktasına kadar korumayı sağlıyoruz. Çünkü yapay dişler normal dişimizin yerini hiçbir şekilde tutamaz. Kanal tedavisi ile hasar görmüş dişlerin korunması sağlanıyor. Pulpa (diş özü) çok hasar gördüğünde diş çekimine gidilip dişin yok olması sağlanırken şimdi kanal tedavisi (endodonti) sayesinde korunmaya başlanıldı.

Diğer önemli konu başlıklarımız;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings