implant dişler

17 Ağustos 2015by admin1

implant diş tedavisi çıktığından bu yana oldukça tercih edilen bir yöntemdir. İmplantların uzun ömürlü olması sebebi ile hem kullanıcıların hem de hekimlerin oldukça tercih ettiği bir yöntem. İmplantlar oldukça uzun ömürlü olması ile bilinirler aslında bu eksik bir bilgidir. İmplant uzun ömürlü değil, tek ömürlük bir iştir. Bir kez implant tedavisi gören bir dişin bir kez daha farklı tedaviler görmesine gerek yoktur. Fakat bu demek değildir ki implant dişe bakmaya lüzum yok. Tabi ki var. Doğal dişleriniz ile ne denli ilgilenmeniz gerekiyor ise implant diş de aynı ilgiyi bekler. Diş herhangi bir çürüme yapmaz fakat rengini ve estetik görünümünü koruyabilmesi tamamen sizlerin elinde olan bir durumdur.

implant dişler hakkında bilgiler

  • İmplant dişler hakkında bilgiler isteyen herkes ilk olarak kesinlikle implantın ana maddesini öğrenmek ister. Bunun sebebi ise insan vücuduna zararlı bir madde olup olmadığını anlama isteğinden geçer.
  • İmplant titanyum maddesi ile yapılan bir üründür. İmplant üretiminde titanyumdan başka hiçbir madde kullanımı yapılmaz.
  • Titanyum, insan vücuduna uyum sağlayan tek maddedir.
  • Titanyum, herhangi bir alerjik hassasiyete neden olmaması sebebi ile her kişi de uygulanılabilir bir özelliğe sahiptir. Ayrıca, insanların titanyumun dayanıklılığı hakkındaki bilgileri de bu diş yapımına uygulamak mümkündür.

implant dişler hakkında bilgiler denildiği zaman ikinci sırada implantın yapılışı  gelir.

  • İmplant, çene kemiğine implant boyu kadar yer açarak oraya yerleştirilen bir vidalı diş işlemidir.
  • Vida ile çeneye sabitlenen diş, doğal diş gibi işlev görür ve bir daha herhangi bir işleme ihtiyaç duymaz.
  • İmplantın yapıldığı ilk zamanlar bazı ağrılar ve sızılar görülmesi normaldir. İmplant uygulaması ilk olarak, çeneye açılan yer itibari ile çene de bir ağrı oluşturur.
  • Bu ağrı hekimin verdiği ağrı kesiciler ile veya da buzlu tampon uygulamaları ile dizginlenebilir.

implant dişler hakkında bilgiler sahibi olmak isteyen herkesin korkmadan ve çekinmeden bu işin bir uzmanına baş vurması gerektiğini belirtmemiz gerekir. İmplant uygulaması anlatımı ürkütücü fakat uygulama alanı normal bir durumdur. Kesinlikle gereksiz uygulamalar önerilmemektedir. Sadece estetik kaygılarla gereksiz işlem yaptırmanızı önermiyoruz. Devletimizin uzman diş hekimleri mevcuttur. Devlet hastanelerimizden alacağınız sağlık hizmetiyle uzman bir diş hekimi olmadan sadece internet araştırmaları ile kesinlikle karar vermeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment